מאת: דליה מזעקי מוזס
המקורות הפיננסיים שלנו להשקעה בנדל”ן הם מגוונים: האופציה הברורה והפשוטה ביותר היא כסף נזיל בבנק. חסכתי כסף ואני יכולה להשתמש בו להשקעת נדל”ן.
אופציה נוספת היא לקחת הלוואה מקרן השתלמות. קרנות ההשתלמות נזילות כל שש שנים, והכספים שהופקדו בהן פטורים במס (עד לתקרה הקבועה בחוק, שמשתנה מדי שנה). גובה ההלוואה והתנאים משתנים מחברה לחברה.
בדרך כלל אנשים יעדיפו את האופציה השנייה, מאחר וכך הקרן ממשיכה לצבור רווחים למרות שלקחנו ממנה הלוואה. בדרך כלל, הריביות מקרנות ההשתלמות נמוכות יותר מהתשואות שהקרן תמשיך לייצר לנו וכך נייצר מנגנון ריבית ד-ריבית (רווח מהקופה ורווח מההשקעה).
אופציה נוספת היא שעבוד כספים מקרן הפנסיה, בדרך כלל גם בריביות טובות מאד. יש לנהוג עם כספי הפנסיה והקרנות שלנו בזהירות ולהתייעץ עם יועץ פנסיוני לפני כן .
האופציה הרביעית היא מינוף נכס קיים. אם יש ברשותי נכס ללא משכנתא או עם משכנתא של פחות מ-50% משווי הנכס, ניתן לקחת עליו הלוואה לכל מטרה עד למחצית מהשווי שלו ובתנאי שיש באפשרותי להחזיר את ההלוואה (גם לזה יש פתרונות, לדוגמה: גרייס על הקרן / הלוואת בלון = דחייה של התשלומים).
מקורות מימון נוספים העומדים לרשותנו: מימון חוץ-בנקאי מגופיים מוסדיים, כגון חברות ביטוח, כאשר בדרך כלל ניתן לקבל עד 60% משווי הנכס, או: למצוא משקיע שמאמין בתכנית העסקית שלנו. כשיש לנו תכנית עסקית טובה, נוכל להציג אותה למשקיע פוטנציאלי שישקיע איתנו. אנחנו ננהל את ההשקעה ונחלוק עמו את הרווחים.